Architectuur denken

juni 04, 2013

Organisaties huren om diverse redenen (ICT-)architecten in. Dit heeft alles te maken met de behoefte aan een adequaat kwaliteitsniveau van producten.   

De BI kerkbreuken

februari 28, 2013

Een decennium geleden ging de discussie in BI-land tussen aanhangers van Kimball en aanhangers van Inmon. Kimball was de rijzende ster, Inmon de oude garde. Discussies tussen de twee groepen hadden vaak iets van een geloofsstrijd; het ging nog net niet zover dat de ene groep een gebedsplek van de andere binnendrong om de beelden van de afvalligen te vernietigen.

Kan het wat goedkoper?

februari 21, 2013

Het is al lang bekend dat IT-projecten te lang duren, teveel kosten en dan meestal matige kwaliteit leveren. Je buurjongen van 16 kan vast in een week een mooi dashboard maken, dus waarom twee dure professionals daar maandenlang voor betalen?

In mijn ervaring zijn er twee factoren die het meest verantwoordelijk zijn voor dergelijke dramatische verschil in productiviteit.

Ron Snijders

februari 19, 2013

Ik geef om de waarde van mijn werk; ik wil werk leveren dat iets toevoegt, waar mensen iets mee hebben en iets mee kunnen.  
Dit is de belangrijkste dagelijkse drijfveer in mijn werk.

Ron Snijders
partner

Onze visie op datamanagement

november 13, 2012

Euclides staat voor een integrale visie op datamanagement.