Thema's

Kennis levert de doorslag

Allleen met kennis van zaken kunt u uw business goed runnen. De juiste informatie op het juiste tijdstip levert u die kennis en geeft u net het streepje voor als het er op aan komt.

Hiervoor heeft u een gegevens infrastructuur en organisatie nodig die in staat zijn om gegevens te verzamelen en te bewerken tot de juiste informatie. Dit hoeft niet ingewikkeld of groots (lees: 'duur' ) te zijn, maar vraagt wel om aandacht en om expertise om te komen tot een doordachte invulling.

Euclides uw partner op het gebied van BI en DWH

Onze consultants zijn in staat om u te voorzien van de juiste expertise. Kennis en kunde is het handelsmerk van Euclides. Daarvan willen we u laten profiteren. In onderstaande whitepapers delen we deze kennis op een aantal belangrijke thema's op het vakgebied business intelligence en datawarehousing. Mocht het thema waarin u geïnteresseerd bent er niet tussen staan, neem dan contact met ons op.

Euclides - de juiste beslissing. 

BI beheermodel (BICC)

De tevredenheid en dus de mate van het gebruik van een BI of DWH omgeving wordt mede bepaald door de betrouwbaarheid en kwaliteit van de gegevens, de toegankelijkheid en de ondersteuning voor de eindgebruiker.  Een belangrijk onderdeel van een datawarehouse inrichting is dan ook de beheerorganisatie.

BI analyse

Het doel van de analyse fase: het verkrijgen van goede specificaties en randvoorwaarden op basis waarvan de benodigde BI en DWH producten kunnen worden ontwikkeld, gebruikt en beheerd. Maar wat zijn goede specificaties en hoe zorgen we er voor dat we met minimale inspanning maximaal rendement halen?
  

BI oplossingen

Als u voor een beslissing staat om te investeren in business intelligence wordt u al gauw belaagd door leveranciers van BI-oplossingen. De ene belofte na de andere. Maar welke oplossing sluit het best aan op uw eigen situatie?


   

Architectuur denken

Organisaties huren om diverse redenen (ICT-)architecten in. Dit heeft alles te maken met de behoefte aan een adequaat kwaliteitsniveau van producten.