Datawarehousing

 

Om als onderneming succesvol te zijn, is een kwalitatieve en adequate informatiehuishouding noodzakelijk. Maar gegevens uit uw operationele systemen zijn niet zonder meer geschikt als bron voor managementinformatie. Met ons totaalconcept FastForward-DW realiseren wij voor u een hoogwaardig datawarehouse, inclusief rapportage- en analyseomgeving. 

Waarom FastForward?

De naam FastForward zegt alles: het is essentieel om in korte tijd (een deel van) de gewenste informatievoorziening succesvol te implementeren, op basis van de eisen en wensen van de opdrachtgever. Hoe sneller de eerste resultaten zichtbaar zijn, hoe groter de kans dat het project succesvol wordt opgeleverd. Daarom gebruiken wij eenvoudige technologie en infrastructuur, die veel wordt toegepast en voldoende schaalbaar is

Wat is FastForward?

FastForward-DW is een mix van (project)aanpak, vooraf geselecteerde methoden en technieken, een standaard-architectuur en een eenvoudige infrastructuur. FastForward-DW is gebaseerd op het ‘time boxing’ mechanisme, zoals ook DSDM dat kent, en duurt maximaal 13 weken. De deliverables worden gemanaged volgens het MoSCoW-principe: vanaf de eerste dag is de focus op ontwerp en implementatie.

In FastForward-DW zijn standaarden gedefinieerd voor elke analyse-, modellering- en implementatie-activiteit en voor elke architectuur- en infrastructuurcomponent. Denk aan standaarden voor onder meer bronaanlevering, staging, datawarehouse en datamart objecten, historie modellering, foutafhandeling en ETL-processen. Deze standaarden omvatten niet alleen de naamgeving, maar ook richtlijnen voor het programmeren, besturen en metadata. 

Projectaanpak

Een FastForward-DW project begint met een afbakenings- fase (doorlooptijd max. 2 weken). In deze fase vindt er een workshop plaats om de opdracht verder af te bakenen, op  haalbaarheid in te schatten en hiervoor ook een bron- en een data-analyse uit te voeren. De afbakeningsfase wordt gevolgd door een realisatiefase waarin de  afgesproken deliverables worden gerealiseerd. Na de realisatiefase wordt het gerealiseerde opgeleverd en in beheer genomen. Vanzelf-sprekend hebben op dat moment er reeds (gebruikers)testen plaatsgevonden. 

De realisatiefase wordt opgevolgd door een evaluatiefase waarin enerzijds het project wordt gereviewd en anderszijds ook u uiteindelijk een decharge geeft voor hetgeen is opgeleverd. Er na volgt een regulier beheertraject waarin u ook zelf in beheer en onderhoud kunt voorzien.

Kritieke succesfactoren

De mate van succes van een FastForward-DW project wordt in sterke mate beïnvloed door uw actieve participatie in het project. Het is noodzakelijk dat er gedurende het project twee van uw medewerkers worden geclaimd voor 6 weken en worden betrokken in het project.

Enerzijds is de kennis en ervaring van een bronsystemen specialist noodzakelijk om een adequate bron- en data-analyse uit te kunnen voeren, anderzijds is ook de inbreng van een (potentiële) gebruiker van de beoogde management informatie (omgeving) noodzakelijk. Zonder deze inbreng neemt de kans op succes aanzienlijk af. Vanuit Euclides zijn er direct drie medewerkers betrokken, over wie de rollen van (meewerkend) projectleider, data architect, copy manager, business analyst, infrastructuur specialist en DBA worden verdeeld.

Conclusie

Vanaf dag één van het project zijn wij inhoudelijk met uw oplossing bezig. Dit is haalbaar omdat architectuur en infrastructuur al vooraf gedefinieerd zijn. Wij kunnen ons dan ook volledig richten op de inhoud.

Contact

Wilt u meer informatie? Neemt u dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel met Martin Genuit, tel. +31 (0)6 304 18 297.

Euclides - de juiste beslissing.