Quick scan

 

Hoe gaat uw organisatie om met de ontwikkeling en het beheer van uw managementinformatie- omgeving? Voldoet uw omgeving aan alle eisen voor datakwaliteit en transparantie? Wie maken gebruik van de omgeving? Hoe verzamelt, verrijkt én gebruikt u informatie? Het Euclides Information Maturity Model (EIMM) geeft u effectief en snel inzicht in uw informatievoorziening en geeft heldere suggesties voor verbeterstappen.

Twee principes.

Het EIMM is een kwaliteitsmanagementmodel, afgeleid van INK-managementmodel, en is gebaseerd op twee principes:

  1. Informatievoorziening van excellent niveau. De ontwikkeling, het beheer en het gebruik van (management)informatie maken integraal onderdeel uit van de ‘lerende’ organisatie.
  2. Balans: voor een structurele verbetering van de informatiehuishouding moet sprake zijn van balans tussen de informatiehuishouding en haar directe omgeving.

Het assessment.

Het EIMM bestaat uit een assessment binnen uw organisatie. Hierin onderzoeken wij de volgende lagen:

  • Informatie Architectuur  
  • Applicatie Architectuur  
  • Infrastructuur  

Het EIMM-model kent vier aandachtsgebieden: Management, Processen, Hulpmiddelen en Organisatie. Binnen het assessment kijken wij per architectuurlaag naar deze vier aandachtsgebieden, leggen knelpunten bloot en dragen concrete verbeteringen aan.

Rapportage.

In ons eindrapport geven wij een objectieve beoordeling van de volwassenheid van uw huidige omgeving voor (management)informatievoorziening (IST). Aan de hand van de genoemde vier aandachtsgebieden maken wij duidelijk in welke fase van ontwikkeling de drie architectuurlagen zich bevinden. Mogelijke risico’s en knelpunten zijn helder en eenduidig gedefinieerd. Tevens geven wij u een praktisch advies om van de huidige situatie toe te groeien naar de gewenste situatie (SOLL). Dit advies bestaat uit een migratieplanning met globale stappen, zoals quickwins, projectmatige activiteiten en/of procedurele veranderingen of een meerjaren plateauplanning.

Contact

Wilt u meer informatie? Neemt u dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel met Martin Genuit, tel. +31 (0)6 304 18 297.

Euclides - de juiste beslissing.