ETL en het genereren van processen

maart 01, 2013

Al zeer lang loop ik er tegenaan dat de meeste ETL processen zo ontzettend eenvoudig zijn dat ze eigenlijk niet geprogrammeerd of getekend moeten worden in een tool, maar gegenereerd.

Zomaar 80% van alle mappings zijn 1 op 1 met een paar standaard bewerkingen en een foutafhandeling. Bij gebruikt van datavault ligt dit nog hoger en is het aantal processen een veelvoud. En dan huren we mensen in om al die processen stuk voor stuk in te brengen. ETL tooling zou zich veel meer op automatisch genereren moeten richten, maar dat is helaas zelden het geval.

Cloud en applicatie-integratie

januari 18, 2013

De laatste maanden ben ik bezig met een zeer interessante case bij een klant waarbij steeds meer applicaties in de Cloud terechtkomen. De meesten zijn gelukkig met de verplaatsing naar de cloud; projecten door gebruikers geleid en veel minder betrokkenheid van ICT nodig. Zo kunnen snel nieuwe systemen in de lucht geholpen worden, al hangt hier meestal wel een maandelijks prijskaartje aan.

Een lastig punt bij SAAS, de applicaties in de Cloud, is applicatie-integratie. 

Wout Snijders

juli 25, 2012

Ik zie dat klanten heel vaak bediend worden met oplossingen die niet bij ze passen. Met oprechte interesse naar de echte wensen van een klant kan het serieus lukken om precies te leveren wat nodig is.

Wout Snijders
partner