Cloud-diensten leven in andere tijden

Beoordeel dit item
(0 stemmen)
21-02-2013

Salesforce plaatst haar servers verspreid over de wereld. Om juridische redenen verdient het sowieso aanbeveling om bij de aanbesteding aandacht te hebben voor de locatie van data-opslag. Maar ook een verschil in tijdzones kan behoorlijke uitdagingen met zich meebrengen.

Voor de ondersteuning van een bedrijfsproces dat gebruik maakt van verschillende omgevingen, in de cloud en lokaal, kan men een data-integratieproces ontwikkelen dat gegevens uitwisselt tussen de cloud en de lokale server. Voor Salesforce zijn hiertoe al enkele SQL Server Add-ons beschikbaar, zoals DBAmp van ForceAmp en Task Factory van PragmaticWorks.

Dit werkt behoorlijk goed, maar bij de inzet moet je goed letten op de behandeling van datumtijdvelden. Die kan per tool en zelfs per object verschillen. DBAmp converteert de UTC tijd waarin Salesforce alles standaard opslaat naar de server tijdzone en vice versa. Task Factory doet dit niet. Als je een bedrijfsproces inricht dat van meerdere platforms gebruik maakt, moet je hier goed rekening mee houden.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.