De BI kerkbreuken

Beoordeel dit item
(0 stemmen)
28-02-2013

Een decennium geleden ging de discussie in BI-land tussen aanhangers van Kimball en aanhangers van Inmon. Kimball was de rijzende ster, Inmon de oude garde. Discussies tussen de twee groepen hadden vaak iets van een geloofsstrijd; het ging nog net niet zover dat de ene groep een gebedsplek van de andere binnendrong om de beelden van de afvalligen te vernietigen.

Tegenwoordig hebben we een nieuw spanningsveld: aanhangers van data vault versus aanhangers van meer traditionele datawarehouse-architecturen. En wederom zijn de verschillen van mening heftig en bevatten de discussies een hoog emotioneel gehalte.

Het viel mij de afgelopen maand op in gesprekken met leveranciers van BI-diensten, dat toen ik vroeg naar hun mening over ‘data vault’, er even een gespannen stilte viel. Ze kenden immers mijn religie niet. Als ze zomaar hun eigen mening gaven, zou ik ze van ketterij kunnen beschuldigen en de geloofsgemeente kunnen oproepen om ze te excommuniceren.

Er zijn nog geen gelovigen met zelfmoordbommen in de BI, maar pas op, de term ‘data vault’ kan wel als een bom in een conversatie vallen.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.